I memang suka makan kacang, any kind of nuts. When i was flying with MAS dulu, if we have Dubai trip, mesti akan beli kacang di sana especially pistachio. Murah and they have different size. Yang besar, sederhana dan kecil at a different pricelah!! Berkilo crew bawak balik sampai bagi sepaket dua to abang and kakak custom....hehehehe baik hatikan as a crew!?
This recipe is from Azlita
FLORENTINE COOKIES / KRUNCHY KARAMEL ALMOND
Rujukan : Kak Patmah Aspar
200 gm tepung Florenta
200 gm badam keping
100 gm kuaci hitam( i guna pumpkin seed)
20 gm bijan hitam( i tak ada bijan hitam, guna bijan putih)
Badam dan kuaci di bakar sebentar dalam oven pada suhu 160 C selama 5 minit
Satukan semua bahan dalam bekas
Gaul rata, hingga semuanya bersalut sempurna
Sediakan loyang 14x14 inc, alas loyang dengan kertas kek sahaja
Panaskan oven pada suhu 160C
Tuangkan adunan tadi dalam loyang dan ratakan nipis
Bakar dalam oven selama 10 minit
Sejurus keluar dari oven terus potong kepada kepingan
Simpan dalam bekas kedap udara.
Rujukan : Kak Patmah Aspar
200 gm tepung Florenta
200 gm badam keping
100 gm kuaci hitam( i guna pumpkin seed)
20 gm bijan hitam( i tak ada bijan hitam, guna bijan putih)
Badam dan kuaci di bakar sebentar dalam oven pada suhu 160 C selama 5 minit
Satukan semua bahan dalam bekas
Gaul rata, hingga semuanya bersalut sempurna
Sediakan loyang 14x14 inc, alas loyang dengan kertas kek sahaja
Panaskan oven pada suhu 160C
Tuangkan adunan tadi dalam loyang dan ratakan nipis
Bakar dalam oven selama 10 minit
Sejurus keluar dari oven terus potong kepada kepingan
Simpan dalam bekas kedap udara.
Senangkan! Cubalah....
Sedia mengambil tempahan. Sebarang pertanyaan sila email reyna2423@gmail.com atau hubungi/whatsapp 019-219 3124
Sedia mengambil tempahan. Sebarang pertanyaan sila email reyna2423@gmail.com atau hubungi/whatsapp 019-219 3124
No comments:
Post a Comment